- w wieku 18-35 lat
- zamieszkałe w woj. małopolskim
- niepracujące i nieuczące się
- mile widziane wykształcenie gastronomiczne lub posiadające predyspozycje do wykonywania zawodu kucharz
Formy wsparcia przewidziane w projekcie:
I. PRZYGOTOWANIE DO WYJAZDU: (ok. 1,5 miesiąca)
- kurs języka hiszpańskiego
- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego - stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach
- ubezpieczenieII. W TRAKCIE POBYTU ZA GRANICĄ (2 miesiące)
- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej
- kurs j. hiszpańskiego - wyjścia integracyjno-kulturalne
- praktyki w hiszpańskich restauracjach - bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania
- zakwaterowanie w apartamentach blisko centrum Walencji- WIFI w apartamencie
- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego
- kieszonkowe na wyżywienie
- karta miejska na transport lokalny
- 2 komplety ubrań roboczych- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ
- dodatkowo ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym
III. PO POWROCIE (do chwili znalezienia zatrudnienia)
- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia
- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji
- płatne staże
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.
- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji
- płatne staże
Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77, e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.
ul. Szlak 8a/5, 31-161 Kraków
tel: 12 200 21 77