W trakcie wydarzeń omówione zostaną:
- Uwarunkowania prawne mające wpływ na kompetencje pracowników branży spożywczej - r.pr. Magdalena Osińska, Przewodnicząca Grupy roboczej ds. legislacji SRK – Sektor żywności wysokiej jakości
- Inicjatywy Komisji Europejskiej mające na celu poprawę kompetencji w sektorze żywność wysokiej jakości - Milena Bodych-Biernacka, Ekspert Grupy roboczej ds. legislacji SRK – Sektor żywności wysokiej jakości
- Trendy kształtujące przyszłość branży spożywczej - dr Jacek Czarnecki, Nestle Polska / Sebastian Tołwiński, Upfield Polska
- Sektorowa rama kwalifikacji jako narzędzie definiowania i kształtowania kompetencji - dr Piotr Klatta, Instytut Badań Edukacyjnych
- Kluczowe analizy i wnioski dotyczące obszaru kompetencji w branży spożywczej (Rekomendacje Rady oraz Branżowy Bilans Kapitału Ludzkiego) - dr hab., prof. SGGW Dominika Głąbska, Ekspert ds. badań SRK – Sektor żywności wysokiej jakości oraz Adriana Skorupska, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości i Małgorzata Leszczyńska, Ośrodek Ewaluacji
Ponadto, w celu wymiany doświadczeń z perspektywy różnych branż i przedsiębiorstw w zakresie zapotrzebowania i rozwoju kompetencji pracowników odbędą się debaty eksperckie, które poprowadzi Andrzej Gantner, Przewodniczący SRK – Sektor żywności wysokiej jakości i Wiceprezes Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców. Udział w debatach potwierdzili:
- Dariusz Wypych, Cech Rzemiosł Spożywczych w Warszawie
- Anna Olewnik Mikołajewska, OLEWNIK Grupa
- Mariola Chiczewska, Piekarnia Lubaszka
- Barbara Groele, Krajowa Unia Producentów Soków
- Michał Czerwiński, Purella
Szczegółowy program wydarzeń oraz linki do formularzy rejestracyjnych:
- 7 czerwca br. – Perspektywa produkcji zwierzęcej>>
- 9 czerwca br. – Perspektywa produkcji niezwierzęcej>>
Zachęcamy Państwa do udziału!